БРОЈНЕ  МОГУЋНОСТИ САРАДЊЕ ЗЕМАЉА ПОДУНАВСКОГ СЛИВА

„Нема просперитета без Дунавске стратегије, ни Дунавске стратегије без стабилне, јаке и инвентивне Србије“, порука је петог Дунавског бизнис форума у Новом Саду, одржаног 18. и 19.октобра 2016.године.

Десет панела, 200 учесника и око 1.500 посетилаца, потврда су великог интересовања и подршке Покрајинске владе и напора организатора да остварени резултати у изградњи и јачању просперитета буду доступни и видљиви људима који стварају нове вредности и оваплоћују своје визије.

„Имамо среће да живимо на највећој европској реци, чијих 588 километара кроз нашу Србију чини огроман потенцијал. Сва пажња, сво знање и сва инвентивност биће усмерена у његово рационалније и ефикасније коришћење. Како кроз развој логистике и транспорта, тако и квалитетније и разноврсније туристичке понуде- истакао је Игор Мировић, председник Владе АП Војводине, која је била и покровитељ овог најзначајнијег регионалног догађаја.

„Вредности које се промовишу на овом форуму су уткане у промоцију Новог Сада за Европску престоницу културе у највећој мери, а то су комплементарне ствари. Само кроз заједничко наступање и уједињени око добрих идеја и пројеката, кроз сарадњу јавног и приватног сектора, а не кроз сукоб, можемо да поправимо и привредни амбијент и свеукупни амбијент у нашој држави и друштву“, истакао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић на отварању овог скупа.

Само ефикасна синергија јавног и приватног партнерства, невладиног сектора, удружења и медија, могу трасирати путеве и дати конкретне резултате. Само миран и добро организован регион може бити просперитетан.

Форум су успешно организовали Медиа Инвент, Институт европских региона из Салзбурга, уз подршку Универзитета у Новом Саду и Привредне коморе Војводине.