КОМПАНИЈА НИС А.Д. НАГРАЂЕНА ЗА КОРПОРАТИВНУ ОДГОВОРНОСТ

Двадесет најуспешнијих привередних и друштених субјеката са подручја Јужнобачког округа 12.12.2017, већ по традицији у Матици Српској, награђено је признањем „Капетан Миша Анастасијвић“, у органзацији Медиа Инвента и Универзитета у Новом Саду, уз подршку ПКС-ПК Војводине.

Након пригодног поздрава У име града Новог Сада проф.др Маријане Дукић-Мијатовић, саветнице градоначелника, о раду жирија и критеријима за доделу награде  говорио је проф.др Радован Пејановић,са новосадског Универзитета, док је песниик Перо Зубац беседио о српскм задужбинарима, посебно о великом новосадском задужбинару Марији Трандафил.

Потом су признања, наизменично, уручивали: Др Радован Пејановић, др Маријана Дукић, Перо Зубац и Владо Маркановић.

У ументичком делу програма наступили су млади  Музичке школе „Исидор Бајић“ и то Трио „Аморосо“: Јована Дугоњић, флаута, Катарина Бадњар, виолина, и Теодора Станковић, клавир, све ученинце другог разреда Средње музичке школе у класи проф. Ксеније Мијатовић.

У име награђених захвалио је проф.др Зоран  Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић награду „Капетан Миша Анастасијевић” добио је за допринос афирмацији високог образовања и науке, док је председник Управног одбора Института за ратарство и повртарство Нови Сад проф. др Богдан Кузмановић награђен за допринос управљању и стратешком развоју. Општина Темерин и председник Ђуро Жига признање су изборили за најбољу локалну самоуправу, „Нафтна индустрија Србије” награђена је за најбољу корпоративну одговорност, док је компанији „Карлсберг Србија” д. о. о. у Челареву то признање припало у категорији најбољи бренд у региону.

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић признање је добио за друштвену и спортску промоцију Сремских Карловаца, а власник компаније „Президент” Нови Сад Владо Бошњак је најбољи предузетник у Јужнобачком округу. За унапређење привредног и друштвеног амбијента награђена је директорка Фонда  „Европски послови” АП Војводине Видосава Ендерић, проф. др Зоран Кесеровић с Пољопривредног факултета у Новом Саду признање је заслужио за запажене резултате у развоју науке и пољопривреде, а Небојша Краљ, власник „Графокартонке” д. о. о. у Бачкој Паланци награђен је у категорији развоја предузетништва и афирмацији спорта.

Предузеће „Агро-промет” д. о. о. у Бечеју награђено је за најбољи аграр у Јужнобачком округу, док је власник предузећа „Шумадијско зрно” д. о. о. у Рачи Милан Миловановић најбољи партнер у региону. Компанији „ТА.ГО.КАР Тојота” Нови Сад и генералној директорки Сањи Блечић то признање припало је за најбоље услуге у региону, а у категорији најбоље здравствене услуге награђен је Дом здравља „Нови Сад” и директор др Веселин Бојат. За квалитетно основно образовање признање је уручено ОШ „Светозар Марковић Тоза” у Новом Саду и директору Петру Наранџићу, а за животно дело награду је примио композитор, диригент, аранжер и продуцент Јован Адамов.

Јавни бележник из Новог Сада Ристо Травар награђен је за професионализам и унапређење правног система, а за објективно информисање награда је припала новинару и уреднику Радио-телевизије Војводине Милану Пешуту. Признање у категорији најбоље иновативно предузетништво добио је директор EIPIX-а Мирко Топалски, а др Јовану Тасићу и Центру за традиционалну и комплементарну медицину „Др Тасић” у Новом Саду признање је припало за хуманизам и традиционалне методе лечења.Међу лаурератима нашао се и новосадски уметник и калиграф Светозар Пајић-Диак-за лепоту писане речи и културу уметности.

На крају свечаности додељена су и два заостала признања са 6.Дунавског Бизнис Форума јесенас у Новом Саду и и то „Дунавска повеља“за Академију уметности Нови Сад и декана проф Синишу Бокана и Јоакима Ецкла,слободног уметника из Беча.