МЕЂУ НАГРАЂЕНИМ ПОТПРЕДСЕДИЦА ВЛАДЕ РС СРЕБРЕНКА ГОЛИЋ

– Престижну награду Статуета и Повеља „Капетан Миша Анастасијевић“  у Народном позоришту РС у Бањој Луци 5.децембра 2017.године доделили су представници „Медиа Инвента“ из Новог Сада, новосадског Универзитета и Привредне коморе Војводине за 21 привредног и друштвеног субјекта у РС, који се истичу у предузетништву и стваралаштву.

Пригодне речи поздрава и честитке, на почетку  саме церемоније уручења, упутили су  Михајло Видић, потпредседник Привредне коморе РС и Владо Маркановић, директор Медиа Инвента.

Признање за најбољег министра РС добила је Сребренка Голић, потпредседник Владе РС и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС, а за најбољи медиј у РС признање је добио „Глас Српске“.

Голићева је рекла да јој је ово регионално признање „Медиа Инвента“ за најбољег министра у РС изузетно важно, те да је већ раније добила такво признање, али у организацији „Независних новина“ 2012. године, а прошле године и признање за најбољег министра у БиХ.

„Ова награда ствара једну велику обавезу и одговорност за све добитнике, било да су је добили појединци или колективи. Признање сам добила као министар у Влади РС, што значи да је признање добила Влада РС, а првенствено моји сарадници“, рекла је Голићева.

Признања су добили и др Ненад Кецмановић, саветник председника РС за политичка питања, за професионализам у раду и јачању темеља РС, Природно-математички факултет Универзитета у Бањалуци као најбоља високошколска установа РС, те „Електропривреда РС“ признање за најбољи менаџмент РС.

Ове престижне награде уручена су и Сањи Станишић из Етно села „Станишићи“ као Нај жени у бизнису Републике Српске, те Луки Петровићу, градоначелнику Требиња, за унапређење привредног и друштвеног амбијента РС.

Најбољи привредник РС је Маринко Умичевић, технички директор Творнице обуће „Бема“, а у различитим областима награђени су предузеће „Сава Семберија“ из Бијељине, „Чистоћа“ Бањалука, „Алумина“ Зворник на челу са директором Милорадом Мотиком, те истакнути појединци и предузећа.

Награда „Статуета Капетана Мише Анастасијевића“ у РС додељује се од прошле године у оквиру унапређења прекограничне сарадње у оквиру  пројекта „Пут ка врху“, који је настао у Новом Саду пре 17 година са основном идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије и региона. Носиоци овог пројекта су „Медиа Инвент“ из Новог Сада, Универзитет у Новом Саду, уз подршку Привредне коморе Војводине, Привредне коморе Србије, те Радио-телевизије Војводине.

Признања су наизменично уручивали: Драгица Ристић, директор ПКРС, Владо Маркановић, директор Медиа Инвента и проф.др Страин Посављак, проректор Универзитета у Бањој Луци.

Свечаном амбијенту у храму културе-Народног позоришт а Републике Српске, где је манифестација одржана, у великој мери допринели су млади музичари-Студентски камерни састав „Слобода“, диригент Душан Вере Урошевић који су извели химну Републике Српске „Моја Република“.

Уз доделу признања, награђени и гости са пажњом су саслушали и песму „Где си душо, где си рано“ Даворина Јенка, коју је извела Тијана Криваја, студенткиња 4.године соло певања на Академији уметности Универзитета у Бањој Луци, уз клавирску пратњу Јоване Бранковић. На крајуу програма Тијана и Јована су се предстaвили и песмом познатог српског композитора Петра Коњовића „Аман,девојко“.

 Награђени-Статуета и Повеља „Капетан Миша Анастасијевић“

 1.Сребренка Голић,потпредседник Владе и  министар за просторно уређење,грађевинарство и екологију-Најбољи министар Републике Српске

2.Проф.др Ненад Кецмановић,саветник председника РС за политичка питања-За професионализам у раду и јачање темеља Републике Српске

3.Природно-математички факултет Универзитета у Бањој Луци-Најбоља високошколска установа Републике Српске

4.МХ „Електропривреда Републике Српске“-Најбољи стратешки менаџмент Републике Српске

5.Сања Станишић,Етно село „Станишићи“, Бијељина-Нај жена у бизнису Републике Српске

6.Јасминка Кривокућа, директорка „Пошта Српске“-Лидер у јавном предузетништву Републике Српске

7.Огњен Бјелић,покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу-За допринос унапређењу прекограничне сарадње

8.Компанија „Оногошт“ Соколац,Миломир и Славица Ногоштић-Најбоље услуге Републике Српске

9.Проф.др Љубиша Владушић, декан Економског факултета у Источном Сарајеву-За квалитет образовања и квалитетно руковођење високошколском установом

10. Лука Петровић,градоначелник Града Требиња- За унапређење привредног и друштвеног амбијента Републике Српске

11. Проф.др Миодраг Копривица, генерални директор Радио Телевизије Војводине-За унапређење сарадње и изградњу просперитета

12.Висока школа BLC-Banja Luka College-За пословну визију образовања младих

13.Компанија “Сава Семберија“ доо Бијељина-За традицију и квалитет у производњи хране

14.Немања Васић, власник МИ Тривас“ Прњавор-Најбољи предузетник Републике Српске

15.Маринко Умичевић,технички директор Творнице обуће „Бема“ доо  Бањалука-Најбољи привредник Републике Српске

16.Компанија „Алумина“д.о.о.  Зворник директор Милорад Мотика-Лидер конкурентности и одрживог развоја

17. Предузеће „Чистоћа“ АД Бања Лука-Најбоље комуналне услуге у Српској

18.Предузеће „Агрекс“ доо ,Доњи Жабар-Најбољи аграр Републике Српске

19. Авио сервис „Икар“ Бања Лука-За успешност и транспарентност у обављању сложених послова сервисирања летелица

20.Слободан Крстић, Интернационални мајстор уметничке фотографије-За уметничку   визију

21,. Дневни лист „Глас Српске“ Бања Лука Најбољи медиј Републике Српске