РЕКТОРАТ-КОШНИЦА СТВАРАЛАЦА ИЗ ПРЕСТОНИЦЕ

U  свечаној сали Ректората у Београду 29.марта 2018.године,(која је  била испуњена до последњег места), су истакнутим појединцима, компанијама и институцијама са територије престонице, одсносно подручја које покрива Привредна комора Београд, додељене награде „Капетан Миша Анастасијевић“.

Додељене су укупно 22 награде у оквиру акције „Пут ка врху“, коју већ 18 година, за заслуге у различитим областима, организују Медиа Инвент, Београдски и Новосадски универзитет, у сарадњи са Привредном комором Србије и РТВ.

– Задовољство је бити међу данашњим лауреатима – рекао је проф. др Радован Пејановић са Универзитета у Новом Саду, председник жирија. – У доношењу одлуке полазили смо од лика и дела Мише Анастасијевића, руководили смо се оним идејама које су трајне и пожељне. Вредновали смо способност, креативност, стваралаштво, предузетнички дух, друштвену одговорност, солидарност и верујемо да наши славодобитници имају много ових особина, баш као што их је имао и Миша Анастасијевић-нагласио је уважени професор.

Награђене и њихове пријатеље и бројне госте поздравио је Миливоје Милетић, директор Привредне коморе Београд, док је о задужбинарству, већ по традицији, беседио песник и књижевник Перо Зубац.

За посебне заслуге у области здравства награђена је начелница Одељења за неуроонкологију КЦС Даница Грујичић. (која се и захвалила у име награђених). Повељу и Златник са ликом Мише Анастасијевића добила је и директорка за инвестиције грађевинског предузећа „Напред Данијела Бојовић– као најбољи млади менаџер. Признање за организовање изложбе „Јасеновац – право на незаборав“ у Њујорку добила је  амбасадор др Љиљана Никшић из Министарства спољних послова.

Од компанија,  предузећа и предузетника награђени су: Телеоптик гасна опрема д.о.о.Земун, власник Вјекослав Јакшић-За традицију и тржишну позиционираност, Фабрика Хартије Београд, директор Милан Марковић-За инвестирање и савремене технологије у производњи, „Mirax Agrar“,директор Никола Ралић -Успешан извозник у сектору аграра, затим ПД за трговину у услуге „Маркони спорт“ доо Београд, директорка Марија  Ђукић-Најбољи бренд  у области ски и бициклистичке опреме и  „Елитас“ доо, директор Живорад Ратковић-За врхунски квалитет и иновативност, као и  Дејан Бојовић, председник Српске асоцијације за рушење, деконтаминацију и рециклажу- За високе еколошке стандарде и друштвену одговорност.

 

Међу лауреатима су се нашли и: Тања Сантрач, конзул Републике Србије у Републици Аустрији- За афирмацију вредности српске дијаспоре у Аустрији,

Добросав Марић, директор Националне службе за запошљавање-Филијала за Град Београд- За унапређење рада Службе запошљавања,

Јелена Ђоковић, директорка Фондације „Новак Ђоковић“-За бригу о најмлађима и друштвену одговорност, Generali osiguranje Srbiјa a.d.o.председник Извршног одбора Драган Филиповић– Лидер у глобалној индустрији осигурања и спец.др.мед. Саша Јаћовић, -директор Агенције за лекове и медицинска средства Србије –За лидерство, иновативност и пословне резултате.

 

Из области науке и научноистраживачког рада, награду са именом Капетана Мише Анастасијевића заслужили су :Проф.др Мирјана Радовић- Марковић, редовни професор Београдске банкарске академије   -За научну и истраживачку  делатност и допринос   афирмацији предузетништва, проф.др Маја Тодоровић  Искјердо, председник за Европу Међународне федерације пејзажних архитеката-За афирмацију пејзажне архитектуре, проф.др Милорад М.Кураица, редовни професор Физичког факултета Универзитета у Београду-За научноистраживачки рад.

Није изостављено ни друштено и медијско стваралаштво. На свечаности су признањем обогаћени: Проф. Радмила Тонковић, књижевник,новинар, публициста и преводилац -Нај жена Београда, Милорад Вучелић, главни и одговорни уредник „Вечерњих новости– За животно дело у области информисања, Сликар Драган Стојков, Сомбор-БеоградЗа изузетан допринос српском сликарству и уметности, док је песник Љубивоје Ршумовић-За лепоту писане речи и афирмацију српске књижевности, примајући награду казивао једну од својих најновијих песама за децу.

Признање је припало и P.R.A. Public Relations Agenciji d.o.o.председник Агенције проф. др Предраг Вујовић-Најбољи партнер за успешну комуникацију и пословне стандарде.

Признања су уручивали: директор ПК Београд Миливоје Милетић, председник жирија проф.др Радован Пејановић и чланови жирија: песник Перо Зубац, проф.др Милица Костић-Станковић и Владо Маркановић.

Свечаност је својим наступом, обогатила певачка група Првог Београдсског певачког Друштва- Надежда Анђелковић, Марија Бабовић и Тијана Петровић, које су,поред химне „Боже правде“ извеле у духовну композицију „Маријо славна“,као и народне песме са Косова и Метохије „Црвен цвете“ и „Ој,Косово, Косово“.