СВЕ У ЗНАКУ СУБОТИЧКОГ САЈМА 2018.

У Градсдкој кући у Суботици, (Велика већница), 31.маја 2018.године одржана је свечаност доделе признања за Севернобачки и Западнобачки управни округ. Била је ово пратећа манифестација 12.Међународног и регионалног сајма привреде и туризма „Суботица 2018“, која је ове године окупила 182 излагача из седам земаља региона-Србије, Словеније, Мађарске, Хрватске, Црне Горе, Републике Српске и Италије.

Додели награда, уз свесрдну помоћ и ангажовање РПК Севернобачког округа и Града Суботице, претходила је презентација туристичких потенцијала Црне Горе, такође у Градској кући, а потом је свечаност отворила Виолета Радић, ученица Музчике школе Суботица, химном „Боже правде“.

Овај угледни скуп привредника, институција и појединаца поздравили су пригодним беседама :домаћин-градоначелник  Суботице Богдан Лабан, председник жирија проф.др Радован Пејановић, песниик и члан жирија Перо Зубац и директор РПК Севернобачког округа Слободан Војиновића. Програм је водио новинар-уредник Медиа Инвента Миливоје Бештић.

Према речима градоначелника Лабана, Суботица је данас велико градилиште, где су сви капитални пројекти, који деценијама чекају на завршетак, при крају. Говорио је о „Y“краку, улагању у Палић, Народном позоришту и најавио да ове године крећу значајне инвестиције у Бању Палић.

-Заиста смо се добро квалификовали за ову награду и као град заслужујемо то признање-изјавио је Лабан, након што је примио Повељу „Капетан Миша „за „Најбољуи локалну самоуправу“.

Награде су наизменично уручивали:проф.др Радован Пејановић, песник Перо Зубац, Слободан Војиновић и Душан Маријан-начелник Западнобачког округа.

У име награђених захвалио је Миле Тодоровић, генерални директор компаније „АТБ Север“-Ово признање представља подстрек и мени лично за будуће активности. Као што се у капетан Миша у свом животном веку борио и градио каријеру,тако и ми као компанија са овим признање добијамо подстрек да у будућности послујемо на још бољи начин.-нагласио је Тодоровић.

У музичком делу програма поред Виолете Радић, представио се Сомборски тамбурашки квартет, који већ неколико година наступа у истом саставу, а у оквиру Сомборског тамбурашког оркестра.Квартер у саставу: Ивана Мачковић,Иван Радак Иванковић, Луција Радаковић Иванковић и Иштван Сакаш, у класи проф.Соње Берта, извели су „Варијације на израелске теме“ и „Чардаш у Д-молу“.

Награђени у Суботици:

1.Град Суботица, градоначелник  Богдан Лабан-Најбоља локална самоуправа у Региону

2.Ференц Ирмењи, члан Општинског већа задужен  за привреду општине Ада-  За унапређење пословног амбијента у Ади и Региону

3.Tehno Coop doo, Суботица, власник Митар Николић-За пословност и тржишну позиционираност

4.Миле Тодоровић, директор компанија АТБ Север доо Суботица-Лидер одрживог развоја и конкурентности

5.ДОО за управљање Слободном зоном Суботица-Најбољи  развојни потенцијал

6.Привредна комора Црне Горе,председник Властимир Голубовић-За унапређење прекограничне сарадње

7.Радивоје Рашовић,председник Српско-црногорског пословног клуба-За  развој привредних и пријатељских односа Србије и Црне Горе

8.„SIPEX-SVL“ D.O.O, из Мола,директор Славко Кос-Најбољи пословни партнер у Региону

9.Предузеће „Бане“ доо Суботица,власник Бранко Ваци-Најбоље мало породично предузеће

10.Др Ненад Иванишевић,директор Геронтолошког центра Суботица-Најуспешнији менаџер у јавном предузетништву

11.Проф.др Карољ Касаш,редовни професор на Грађевинском факултету у Суботици – За проналазаштво и запажен допринос развоју науке

12.Др Живорад Смиљанић,бивши председник општине Апатин-За животно дело у области друштвеног стваралаштва

13.Др Зоран Симендић,директор Електродистрибуције Сомбор-Најбољи менаџер у Региону

14.Александар Мијановић, директор компаније „Freeland Мијановић“и власник предузећа „Апатински тржни центар“ Апатин-Најбољи предузетник у Региону

15.Доц.др Александар Глуховић,специјалиста опште хирургије, КЦВ-За стручност и високе стваралачке домете у области здравства

 16.„Телек паприка доо Мартонош,власник Јожеф Телек-Најбољи породични бизнис у области пољопривреде

17.Раде Станић,директор АИК „Бачка Топола“ доо-За развојну визију у области аграра

18. ЈКП„Простор“ Сомбор, директор Горан Нонковић-За квалитет услуга и пословност

19.„Алупласт“ д.о.о.Апатин, директор Радивој Секулић-Најдинамичнији развој у Региону

20.Михајло Несторовић,управник Народног позоришта Сомбор- За унапређење  културног стваралаштва у Сомбору и Региону

21.Музичка школа Суботица, директор Драгана Николић-За традицију и презентацију музичке уметности у Региону

22.Дијана Шефчић, бацач кугле и заслужни спортиста-За изузетне спортске резултате и промоцију спорта у региону

23иљана Кртинић,академски графичар и ликовни педагог-За промоцију уметности и лепоту стваралачког израза