ЛАУРЕАТИ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ ЗРЕЊАНИН

Лепо и достојанствено било је 8.јуна 2018. на додели признања “Капетан Миша Анастасијевић”, на свечаности одржаној у Народном позоришту “Тоша Јовановић” у Зрењанину.

Том приликом, председнику Скупштине Града Оливеру Митровићу је додељено признање-за унапређење локалне самоуправе у региону, што је награда не само за њега лично, већ и за свеукупан рад локалне самоуправе. Председник градске Скупштине нашао се међу двадесетак добитника признања са територије Баната, који су се афирмисали у области привреде, предузетништва, пољопривреде, здравства, образовања, спорта и других делатности.

Организатори тог својеврсног оцењивања и вредновања предузетничког и друштвеног стваралаштва сваке године су “Медиа Инвент” Нови Сад, Универзитет у Новом Саду и Привредна комора Војводине, а након доделе признања по регионима, следи и завршна свечаност и проглашење најбољих на нивоу целе Србије, у Матици Српској у Новом Саду.

На почетку свечаности, у име домаћина обратила се Снежана Вучуревић, начелница Средњебанатског управног округа, истакавши да сваки од добитника појединачно још једном доказује да је овај регион препун успешних, даровитих, предузимљивих људи, способних и истрајних да допринесу и развоју своје заједнице, свог окружења и средине у којој живе.

“Ово признање додељује се већ 18 година, дакле постаје пунолетно и улази у најзрелији период свог постојања. Идеја да се вреднује и оцењује предузетништво, али и свако друго стваралаштво и достигнуће, прерасла је одавно локалне оквире и постала престижна у читавој Србији, а од пре две године и у Републици Српској. Пројекат организатора, назван “Пут ка врху”, својеврсно је сведочанство успеха појединаца у свакој средини, а ако се подсетимо и награђених у претходним годинама, онда то постаје завидан списак личности и колектива који су оставили траг у друштву, траг у привредном миљеу, траг у различитим областима стваралаштва. Драго нам је што таквих имена има и ове године и што је конкуренција и овога пута била велика. Све то говори нам да смо на добром путу, да увек има и да ће бити оних који више од других доприносе развоју, променама, напретку и да је то препознато и у ширим оквирима”, казала је начелница Вучуревић.

О животу и делу Мише Анастасијевића надахнуто је говорио наш познати песник Перо Зубац. Признања су наизменично додељивали: Перо Зубац, Снежана Вучуревић, Предраг Станков-директор РПК Средњобанатског округа, чланови жирија Никола Божовић, новинар из Зрењанина, Милан Гутић-привредник из Зрењанина и Новог Сада и Владо Маркановић-директор Медиа Инвента. У музичком делу програма наступили су ученици Музичке школе „Јосиф Маринковић“ из Зрењанина.

fotozrenjaninskicom