СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ 150 ГОДИНА ТУРИЗМА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Како ове године опшитна Врњачка Бања слави 150 година организованог тиризма, и том поводом приређује исто толико манифестација, то је председник општине Бобан Ђуровић био овогодишњи домаћин једне од тих манифестација-доделе признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за Рашки, Моравички, Расински и Косовскомитровачки округ 12.јуна 2018.

Свечаност су химном „Боже правде“ отвориле ученице Милица Ћирић и Катарина Богићевић, а потом су скуп, у прелепом амбијенту хотела „Соларис Ресорт“ поздавили председник Бобан Ђуровић и Владо Маркановић, директор Медиа Инвента из Новог Сада.

Затим су додељена признања, која су, поред двојице домаћина, уручивали и Милош Ненезић, председник Скупштине ПКС и Звонко Туфегџић, директор РПК Рашког и Моравчког округа.

У име награђених захвалила је Анђелка  Атанасковић, генерална директорка „Прве петолетке-Наменска“ Трстеник и овогодишња Нај -жена у бизнису. У уметничком делу програма наступиле су  Милица Ћирић и Катарина Богићевић са песмом „Ж тем“,са којом предсатвљају Врњачку Бању на Дечијем музичко-сценском програму „Србија у ритму Европе“.

Наступиле су и ученице Музичке школе „Мокрањац“ из Краљева-Оделеље Врњачка Бања Милица Петрушић, Милица Трифуновић и Ања Јосиповић. На крају су домаћини приредили пригодан коктел и послужење, уз могућност разгледања прелепог здања хотела „Соларис Ресорт“, познатог угоститељског и туристичког одредишта Врњачке Бање и читавог краја.