Делегација Медиа Инвента у саставу-Владо Маркановић, директор, Снежана Милошевић ,члан жирија и Зоран Миленовић, менаџер, 9.маја 2018.године  посетили су Амбасаду Аустралије у Београду и Турску развојну агенцију ТИКА, и уручила признање „Капетан Миша Анастасијевић“,које именовани (због заузетости) нису били у прилици да приме на свечаности на Сребрном језеру 4.маја.

Најпре је у просторијама  Амбасаде, награда уручена Њеној Екселенцији амбасадорки Аустралије у Србији госпођи Џулији  Фини у категорији-За пружену руку сарадње и пријатељства Србије и Аустралије.

У образложењу жирија се каже: „Јавност у Србији мање зна да је амбасадорка Џулија Фини као угледни дипломата пре доласка у Београд радила као високи професиопнални службеник ове земље у Уједињеним Нацијама у Женеву и Најробију и  Одељењима за Северну, Јужну и Западну Европу.

Србија је, међутим, одлично зна по неуморном раду и пруженој руци сарадње,по донацијама нашим дечјим болницама, установама које брину о деци, помоћи женским удружењима и организацијама, организовању излоби, повезивању градова,  организацији концерата и хуманитарним мисијама.

Амбасадорку Фини красе оптимизам, енергија, огромно знање и поштовање за Србију и српски народ“.

Потом је у Турскаој агенцији за међународну сарадњу и координацију-ТИКА уручено признање у категорији- За обнову Рамске тврђаве и очување културе баштине Србије, а награду је, у име Представништва за Србију, преузела госпођа Çağla Gültekin Tosbat.

Она је подсетила да је ТИКА важан сегмент турске вањске политике, а Представништво те агенције у Србији је у протеклих осам година деловања реализовало чак 223 пројекта!

Жири је посебно високо вредновао један од задатака ТИКА-е да пројектима рестаурације чува историјску баштину, а међу најзначајнијим пројектима је започета рестаурација 1000-угодишње Рамске тврђаве на обали Дунава. Ово није само обнова и заштита једног споменика културе, него и стварање туристичке дестинације од изузетног значаја.