ПРИЗНАЊЕ И МЕДИА ИНВЕНТУ

У Старој Пазови је 25.фебруара ове године одржан скуп донатора Фондације „Пазова за најугроженије“ и гостију из Бајине Баште и Шида.

Била је ово прилика да се, кроз кратак филм о раду Фондације сагледају резултати заједничког хуманог дела, које је ова Фондација, не штедећи себе и своје могућности, угроженим породицама, а након катастрофалних поплава у мају ове године, вратили веру у људску солидарност и хуманост.

Био је ово први скуп свих људи добре воље на једном месту, пријатеља Фондације и породица, које сада имају свој нови дом.

Председник Управног одбора Фондације Цвико Крунуић је подсетио да су старопазовачки привредници и грађани, својим средствима изградили 11 породичних кућа у Бајиној Башти и две у Шиду, укупне површине 1.789 метара квадратних, и опремили 20 породичних кућа неопходниом намештајем. Поред тога, пружена је помоћ за обнову Рибњака у Рогачици код Бајине Баште.-Посебно се можемо поносити слањем наших грађевинских машина на рашчишћавање терена и уређења путне мреже и речних корита у општинама Осечина и Крупањ -нагласио је Крунић.

Породице  из Бајине Баште, које су на овај  начин добиле кров над главом, нису крили радост и поштовање према донаторима, покренули су и иницијативу за  братимљење општина Стара Пазова и Бајина Башта. Њима су уручене уметничке слике, дар Ликовне колоније Војка.

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић је захвалио свим привредницима и грађанима који су  дали свој прилог у овој хуманој акцији и најавио да ће Фондација наставити са радом. Додељене су и пригодне захвалнице Фондације за учешће у овом хуманитарном подухвату. Међу добитницима признања нашла се и наша  Агенција Медиа Инвент -за медијску промоцију хуманости и доброчинства.