КОНТИНУИТЕТ ПРИВРЕДЕ И У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ

-Изражавам јавну захвалност привредницима Расинског округа који су и у најтежим тренуцима пандемије успели да одрже континуитет и наставе у циљу развоја ове регије. Такође, хвала и свим грађанима, посебно најстаријим, који су поднели највећи терет, како бисмо заједнички превазишли ситуацију која је задесила цео свет.

Ово је поручила Јасмина Палуровић, градоначелник Крушевца, на свечаности доделе признања за подручје Расинског округа, која је одржана 12.јуна 2020.године у Крушевачком позоришту.

-Наш задатак је да у потпуности будемо на услузи привреди, али и да мотивишемо и охрабримо грађане да се одлуче на приватан бизнис, да обезбеде властити, али и прогрес целе заједнице. Крушевац је град који негује партнерски однос са постојећом привредом и град који улаже значајна средства у развој предузетништва-нагласила је градоначелница Палуровић.

Један  од домаћина и организатора свечаности Предраг Вукићевић, директор ПКС-РПК Расинског управног округа, је поздрављајући награђене и медије рекао да је спољнотрговинска размена у Расинском округу и даље у суфициту, упркос времену које је за нама, а које карактерише драстичан прекид многих привредних активности. „Циљ нам је даље побољшање привредног амбијента, нова радна места и смањење незапослености, као и увођење нових технологија“.

О 20 година рада Медиа Инвента и пројекта „Пут ка врху“ говорио је Владо Маркановић, директор ове новосадске агенције, истичући континуирану сарадњу са Универзитетом Нови Сад, ПКС,Унијом послодаваца Србије, али и појединим градовима и регионалним коморама, попут Града Крушевца и РПК Крушевац.

Поред награда ствараоцима из Расинског округа, четири награде отишле су у руке истакнутих привредника и угледних чланова српске заједнице на Косову и Метохији.

У име награђених, захвалила се генерална директорка ПТТ Наменска Трстеник и председник Парламента привредника Расинског округа Анђелка Атанасковић.

У музичком делу програма наступили су:Кристина Дамњановић, учерница 4.разреда Средње музичке школе „Стеван Христић“ из Лесковца са химном „Боже правде“ и етно песмом „Суза Косова“, док је вокални солиста Сања Ивановић песмом казивала „Ово је Србија“.

Награђени су:

  1. Трајал Компанија, Крушевац,генерални директор Милош Ненезић-Лидер одрживог развој и конкурентности
  2. Компанија „Прва петолетка –наменска“Трстеник,  госпођа Анђелка Атанасковић, генерална директорка-Нај компанија Расинског округа
  3. Његова Екселенција Амбасадор Републике Индонезије у Србији  господин  Мохамед Чандра-За  јачање привредних веза Србије и Индонезије
  4. Град Бијељина –Република Српска, градоначелник Мићо Мићић-За братске и пријатељске везе Крушевца и Бијељине
  5. Кинеско Централно Европска логистичка зона у Бидимпешти-CECZЗа пријатељске везе и унапређење сарадње
  6. Славко Симић,начелник Косовско-митровачког управног округа(Није могао доћи, Андрија Игић за њега носи плакету на КИМ)- За допринос развоју локалне самоуправе
  7. Иван Милојевић, друштвени и јавни радник српске заједнице на Косову и Метохији-За допринос опстанку српског народа на Косову и Метохији
  8. Лидија  Матејић Јовановић,власница фирме „Матејић“-Нај жена у бизнису
  9. Хотел „Горски&Спа“ Копаоник,Милорад Јанковић, генерални менаџер-Нај бренд у Расинском округу
  10. Компанија “Валволине“ Крушевац,Јасмина Станић,EHS Specijalist Лидер еколошке одговорности
  11. Компанија „14.октобар „ Крушевац, Александар Васиљевић, ген.директор-За континуитет у пословању и тржишну позиционираност
  12. Др Бранко Продановић, предузетник и власник „Про Пром“ Зубин Поток-За неговање предузетничке културе у региону
  13. Млекара „Еко млек“,Каоник,Саша Недељковић,заменик ген.директора-Нај аграр у Региону
  14. ЈОТЕР д.о.о. Крушевац, генерални директор Немања Станковић-Нај услуге у Региону
  15. Др Душан Шокорац-директор Специјалне болнице „Рибарска бања“-За подизање стандарда у здравству
  16. Андрија Игић, дописник РТС на Косову и Метохији-За ангажовано информисање и друштвену одговорност

(фотографије преузете са сајта града)