Уз неопходне мере опреза због епидемије корона вируса, у лесковачком Народном позоришту 19.јуна 2020.године одржана је пригодна свечаност доделе награда „Капетан Миша Анастасијевић“ за подручје Јабланице и Пчиње, чиме је дат нови допринос развоју привреде, предузетништва и друштвених вредности у Србији.

Признање носи име по једном од првих српских предузетника, задужбинара и добротвора Мише Анастасијевића.

У јубиларној 20-ој години пројекта „Пут ка врху“.награде су уручене у просперитетном граду Лесковцу, па је стога градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић као домаћин, али и један од добитника, најпре поздравио награђене и медије на овој манифестацији.

„За нас је ова награда само додатан подстрек да наставимо да вредно радимо на побољшању привредне климе у нашем крају, на даљем унапређењу услова пословања, отварању нових и проширењу постојећих фабрика и даљем повећању броја запослених. На стварању још бољих услова за живот свих наших суграђана. Уједно захваљујем свим привредним субјектима региона јер је њихов допринос развоју региона велики. Желим вам још успешније пословање, јер свако ко ради на заједничком задатку да се од југоисточне Србије направи боље место за живот у свим друштвеним сферама заслужује посебно признање попут награде „Капетан Миша Анастасијевић“.

У пригодној беседии Горан Јовић, председник Привредне коморе Јабланичког и Пчињског округа је изразио своје задовољство што се на 20 година постојања додела награде „Капетан Миша Анастасијевић“ одржава у Лесковцу. “Ово је знак да пратимо привреду, пратимо привреднике који доприносе развоју нашег региона.”-нагласио је Јовић.

Пре уручења награда говорио је господин Владо Маркановић из Новог Сада, директор Медиа Инвента: “Наш генијални научник Михајло Пупин је говорио да ништа човека не чини задовољнијим од уверења да је дао све од себе. У дивни Лесковац нас је довело пријатељство и чврста легура духа да доделимо признања која сте ви заслужили. Не чини криза човека слабијим него показује његову снагу. Та снага сте ви, јер сте покретачи развоја.“

Генерални директор компаније „Алфа плам“ из Врања Горан Костић се захвалио на награди и истакао да ова награда много значи његовој компанији, али и обавезује да раде још напорније.

Програм су улепшале ученице Музичке школе „Станислав Бинички“ из Лесковца, школе са традицијхом,химном „Боже правде“ и изворних српским песмама из овог краја.

Овогодишњу лауреати:

1.Kомпанија „Aлфа-Плам“ АД“ Врање, Алко Груп, генерални директор Горан КостићНајбоља компанија југа Србије

2.Др Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, председник Скупштине Центра за развој Јабланичког и Пчињског управног округаЗа изградњу и унапређење просперитета у Региону

3.Општина Лебане, председник Иван Богдановић-Најперспективнија општина у Региону

4.Млекара Гложане доо Лесковац, директор Гордана Стевановић-Најбољи бренд у Региону

5.Мегал AД Бујановац, генерални директор Драгољуб Костић-За корпоративну и друштвену одговорност

6.„TeraSteel“ Лесковац, групација Teraplast Group-Успешна инвестиција румунског капитала у Србију

7.„Експерт Стил“ доо Лесковац, директор Драган Ђорђевић-За пословност и тржишну разноврсност

8.Предузеће „Микромодели“ Врање, власник Радован Станковић-Најбоља породична фирма

9.Транспортно услужно предузежће „Канис“ доо Лесковац, директор Дејан Савић-Лидер друмског путничког саобраћаја у Јабланичком округу

10.Метла Комерц,Винарце, Лесковац, Данило Стешевић,ген.директор-За пословну визију

11.Салон намештаја „4М“ д.о.о. Лесковац, директор Јаблан Апостоловић-За традицију, пословност и породични бизнис

12.Др.вет.мед.Миодраг Милковић, директор Ветеринарске станице у БујановцуНајбоље ветеринарске услуге у Региону

13.Месара „Браћа Ђокић“, директор Бојан Ђокић-Најбољи квалитет у Региону

14.„Металкомерц“- Ливница Витко, Манојловце, директор Витко ЖивковићНајбољи партнер

15.Aутостоп Interiors, Лесковац, директор Лазар Стојковић-За афирмацију предузетничке културе у Региону

16.Aptiv Conrtact Services, Лесковац, Јелица Чобановић-За друштвену одговорност

17.“Невена колор“ доо Лесковац, Радоица Ристић,ген. директор-За највиши стандард квалитета производње

18.Поликлиника „ДЦМ“ Лесковац, власник-породица Јовановић-За квалитет услуга и професионализам у раду

19.„Бавка турс“ Губеревац, Лесковац, власници Братислав и Срђан СтојановићЗа промоцију туризма Лесковца и Јабланичког округа