АД „НОВИ ПАЗАР-ПУТ“ –НАЈБОЉЕ ПРЕДУЗЕЋЕ

 Град Чачак и градоначелник Милун Тодоровић били су запажени домаћини, како и приличи овог делу Србије, промоције пројекта „Пут ка врху“ и доделе признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за Моравички и Рашки управни округ(27.јуна 2017.године, уочи највећег празнка Видовдана).

 Том приликом, најбољим ствараоцима из области привредног и друштвеног живота које покрива ПКС – Регионална привредна комора са седиштем у Краљеву, а који се истичу својим радом и стваралаштвом, додељено је укупно 17 признања.

Ову достојанствену свечаност у сали Скупштине Града отворио је камерни хор Музичка школе „Др Војислав Вучковић“ химном „Боже правде“, диригент је Наталија Радовановић.

У име града домаћина, скуп је поздравио Михајло Јовић, члан Градског већа за привреду, док је Звонко Туфекџић, в.д. директора РПК Рашког и Моравичког округа пренео поздрав у име коморског система Србије. Он је подсетио да на подручју које покрива РПК Краљево делује и ради око 5.400 привредних субјеката, уз преко 16.000 предузетника и да је то значајна развојна снага и потенцијал за економски напредак региона.

У име тима Медиа Инвента Милош Танасковић, иначе уредник у РТС и аутор емисије „Профил и профит“,  је одржао запажену беседу о  бизнису и просперитету, као и  конкретним питањима која се свакодневно постављају пред привреднике као изазови.

Признања су наизменично уручивали: Михајло Јовић, члан Градског већа у име Града Чачка, Милош Танасковић из Медиа Инвент тима, Звонко Туфекџић, в.д. директор РПК Краљево и Петрашин Јаковљевић, потпредседник Привредне коморе Србије и председник новоформираног Парламента привредника РПК Краљево.

Преносећи речи захвалности у име лауреата, угледни привредник и менаџер Ибрахим Шкријељ, генерални директор АД“Нови Пазар.-пут“ је истакао да његова фирма одржава око 870 киломемара путева и да је препознатљива путарска и грађевинска фирма, не само у Србији, него и Црној Гори и региону. Он  је подсетио да је ово предузеће добило награду „Капетан Миша Анастасијевић“ још 2009.године као „Најбољи неимар“.

Програм су улепшали и музичком виртуозношћу освежили млади таленти из Средње музичке школе „Др Војислав Вучковић“ из Чачка, која окупља више од 400 ученика и којом зналачки руководи директор Бранко Бајић. Најпре су се представили традиционалном српском песмом „Тихо ноћи“,а то је био музички задатак за Катарину Ђокић и Сару Шћекић,уз музичку пратњу Алексе Броћића. У другом делу програма чули смо композицију на хармоници „Босса нова“ Милијана Раковића.

 

Овогодишњи лауреати су:

 1. Компанија „Слобода“АД, Чачак – За традицију и друштвену одговорност
 2. Општина Горњи Милановац, председник Дејан Ковачевић – За унапређење привредног и друштвеног амбијента у Региону
 3. Милисав Новичић, председник УО „Унипромет“д.о.о. Чачак – За животно дело
 4. „Техноопрема“ д.о.о. Краљево – За лидерску позицију у извозу
 5. Аутопревоз д.о.о. Чачак, КАВИМ Групација – За квалитет услуга
 6. Telemark Systems doo, Чачак – За пословну визију
 7. DOO PS Fashion Design, Чачак – Нај бренд у Региону
 8. АД „Нови Пазар- пут“, генерални директор Ибрахим Шкријељ – Најбоље јавно предузеће у Региону
 9. Stax Technologies, Коњевићи – Чачак – Најдинамичнији развој
 10. ЈКП ,,Чистоћа” Краљево – За високе стандарде у пословању и друштвену одговорност
 11. Предузеће „Феротерм „Чачак – Најбољи партнер
 12. Туристичка организација Врњачка Бања – За изузетан допринос развоју и афирмацији туристичке привреде
 13. Професор Драгиша Петковић, Машинско – саобраћајна школа Чачак – За квалитетно образовање, васпитање и бригу о младима
 14. Служба за физикалну медицину и рехабилитацију Опште болнице Чачак – За савремене методе и стандарде у лечењу и рехабилитацији
 15. Д.О.О. ЕЛСАТ, Чачак, власник Драган Стефановић – Најбоље мало предузеће
 16. Предузеће „Прецисион“д.о.о. Чачак – Најбољи породични бизнис
 17. ДОО „Алфацо Инжењеринг“, Чачак – За пословност и тржишну позиционираност