ВАЉЕВСКА ПИВАРА-ЛИДЕР КОНКУРЕНТНОСТИ И ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА

 

,,Капетан Миша Анастасијевић, чија је задужбина зграда Ректората у Београду, је човек који је обележио српску историју заједно са својим савремеником књазом Милошем Обреновићем, који је створио нашу државу. Дух предузетништва, који је једно време био спутан у српском народу, управо треба да буде оно што ће и успети и што ће моћи ову државу и ово друштво да изведе на прави пут. Пример капетана Мише Анастасијевића је светао пример како, ако сте паметни, храбри и добри трговци, можете створити благодет и за себе и за своју државу “, рекао је домаћин овогодишње доделе признања „Капетан Миша Анастасијевић“  градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.

На пригодној свечаности (14.јула 2017) у сали Скупштине Града, додељено је 16 признања привредницима, предузећима и ствараоцима на подручја Колубарског и Мачванског округа.

Признање је најпре примио градоначелник Гвозденовић у име Града Ваљева као  „Најуспешније локалне самоуправе у региону“. Он се захвалио  градоначелнику Лознице  Видоју Петровићу што га је контактирао и препоручио ову значајну организацију и изразио задовољство што има прилику да подели радост са свим награђеним лауреатима ове вредне награде.

Члан жирија, наш уважени песник, књижевник, културни и јавни радник Перо Зубац је, већ по традицији, беседио о животу и значају капетана Мише Анастасијевића, поздравио присутне и објаснио зашто је, осим тога што у Ваљеву живе многи његови пријатељи, овај град њему битан:

,,Прво, што је Ваљево град највеће српске песникиње, с којом сам ја имао част да путујем по седам-осам дана по Херцеговини и по Црној Гори, као мајка и млађи син, а она то никад није прихватaла. Били смо пријатељи, без обзира на велику разлику у годинама. Друго , што је у овом граду, у најлепшој Гимназији у Србији, једној девојчици која је ишла у ту школу написана најлепша љубавна песма српске поезије прошлог века, Вера Павладољска.“

У име награђених захвалио је Љубинко  Ђокић, помоћник градоначелника Лознице, истичући у први план стваралачки оптимизам и истрајност  предузетника и стваралаца, који нас држе у времену пуном изазова сваке врсте.

Свечаност доделе признања увеличале су својим наступима бивша и садашња ученица ваљевске Музичке школе ,,Живорад Грбић“- Јана Рашић и Бојана Вујић.

На крају свечаности, уз пригодно освежење које су припремили  домаћини из Града Ваљева, послужене су и „кнедле са шљивама“ из Радње „Домаћица 014“, које су на овој манифестациији проглашене за „Нај бренд у региону“.

Награђени су:

1.Град Ваљево, градоначелник др Слободан Гвозденовић-Најуспешнија локална самоуправа у Региону

2.Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице-За допринос развоју града Лознице

3.Манастир Лелић,Епархија Ваљевска-За очување духовности,светосавских корена и афирмацију туристичке понуде Региона

4.Младен Петковић, директор Холдинг корпорације „Крушик“АД Ваљево-Нај менаџер у Региону

5.Ваљевска пивара АД Ваљево, директор Александар Рајевац-Лидер одрживог развоја и конкурентности

6.Компанија „Инграп-Омни“ д.о.о. Ваљево-Београд-Најбоље предузеће у Региону

7.Фабрика кондиторских производа Nelli д.о.о. Лозница-Најдинамичнији развоj

8.Гордана Тешановић,  Пољопривредно  газдинствo  „Тешановић“-Нај жена предузетница у Региону

9.Предузеће „Јома-пласт“ Осечина-За пословност и тржишну позиционираност

10.Јавно комунално предузеће  „Видрак“ Ваљево-Најбоље предузеће у јавном сектору

11.Радња за производњу готових јела „ДОМАЋИЦА 014“Ваљево- Најбољи бренд-кнедла са шљивама

12.Предузеће „ВЕГА“ д.o.o.Ваљево,власник Станко Јешић-Најбољи велики привредни субјекат

13.Предузеће „Пејак Хандел“д.о.о. Бања Ковиљача-Најбољи партнер

14.Предузеће за производњу,промет и услуге „ЕП-БЕЛТ“д.о.о. Лозница-За стратегију развоја

15.Грађевинско предузеће „ОПЕК“д.о.о. Лозница-За квалитет производа и услуга

16.Предузеће „Агранела „ д.о.о.Ваљево-Најбоље мало предузеће

Иако је ово награда за стваралашто, а не за животно дело, жири је одлучио да уважи предлог Градске управе да се, за целокупно стваралаштво признањем „Капетан Миша Анастасијевић“, награде и две угледне Ваљевке, сада у пензији и то:

Др Нада Поповић-Служба за гинекологију и акушерство Опште болнице Ваљево и професор Милена Пошарац.

Награде ће бити уручене наредне седмице.