ПРАЗНИК ПОДЕЛИЛИ  СА ПРИЈАТЕЉИМА

У Ректорату Универзитета у Новом Саду на празник Светог Василија Острошког Чудотворца 12.маја свечано је обележено 15 година постојања, рада и раста Агенције Медиа Инвент.

У присуству бројних пријатеља и сарадника из света бизниса, дипломатије, политике, културе и уметности и добитника признања „Капетан Миша Анастасијевић“, свечаност је отворио новосадски Хор „Орфелин“, који је под диригенстком палицом Тамаре Адамов Петијевић, извео „Оду радости“.

Потом је оснивач и директро Владо Маркановић, у надахнутом говору, подсетио да је Агенција настала 2000. године у, како рече „време ненаклоњено маштарима, време деоба, сеоба, јавашлука, страдања и безнађа, али и борбе за боље сутра. Схватили смо:знање не значи ништа, ако му не помаже машта“.

Он је захвалио Привредној комори Војводине, РТВ Војводине и Новосадском Универзитету који су подржали пројекте Агенције од самог почетка, а потом су се придружили Привредна комора Србије и Универзитет у Београду.

“Пут ка врху“, „Партнери и пријатељи“, „Отворени градови Балкана“, „Дунавски бизнис форум“ су стваралачка чеда  тимске инспирације, која баштине вредности које ви стварате“, нагласио је Маркановић и додао:

„Ми повезујемо људе, идеје и тржишта, афирмишемо европске вредности и стандарде, градимо мостове, рушимо границе. Ми утичено на оптимизам, вредновањем уносимо радост у ваше животе и том радошћу радујемо и сами себе“.

У име домаћина скуп је поздравио в.д ректора новосадског Универзитета проф.др Радован Пејановић, одајући признање  стваралачакој визији  Агенције Медиа Инвент.

„Са великим задовољством честитам рођендан Медиа Инвенту, посебно г.Маркановићу, човеку изузетне енергије, једног великог морала, који је успео да окупи тако велики број људи и институција, од комора до медија и два највећа српска универзитета-новосадски и београдски. Презадовољан сам сарадњом са овом Агенцијом, коју су започели проф. др Неђо Балабан, наставио проф.др Илија Ћосић и мени дали у аманет да је наставим, што са задовољством чиним“, истакао је др.Пејановић. Он је подсетио да заједнички раде на три велика пројекта-додељивању повеље „Капетан Миша Анастасијевић“, Дунавском бизнис форуму и изузетно значајној издавачкој делатности и пет Монографија „Пута ка врху“ до сада штампаних.

У име Привредне коморе Србије, на свечаности је говорио Милош Ненезић председник Скупштине Привредне коморе  Србије, нагласивши да мали тим Медиа Инвента реализује велике стваралачке изазове и промовише амбијент нових пројеката и инвестиција и афирмише предузетништво као покретачку снагу.

На свечаности су уручена јубиларна признања  за 15 година подршке и за сарадњу. Добитници су:

1.Љубиша Јовановић, директор АИК банка АД Ниш

2.Љубиша Манчић, академски вајар Београд

3.Др Момчило Моша Тодоровић, галериста и уметник Београд

4.Проф.др Неђо Балабан, универзитетски професор Нови Сад

5.Проф.др Радован Пејановић, в.д.ректора Универзитета у Новом Саду

6.Милош Ненезић, председник Скупштине Привредне коморе Србије 

7.Њено краљевско Височанство принцеза Јелисавета Карађорђевић

8.Радио телевизија Војводине

9.Радио телевизија Србије-Дописничка мрежа

10.Драгица Јевтовић, начелник Полицијске управе Ужице

11.Обрен Ћетковић, привредник из Крагујевца

12.Пане Шкрбић, директор Дирекције за избор нај менаџера БиХ, југоисточне и средње Европе, Сарајево

13.Перо Зубац, песник и књижевник

14.Милан Стаматовић, председник општине Чајетина

15.Слободан Војиновић, председник РПК Суботица

16.Мирослав Васин, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова

 17.Проф.др Илија  Ћосић, ФТН Нови Сад

18.Мр Драгомир Ђукић, Привредна комора Војводине

 

Признање је „Монотипија уметничког дела Милоша Шобајића“,а уз то је Мoмчило Тодоровић из Београда уручио и Монографију Петра Лубарде и Монографију Петра Шобајића, дар његове Галерије „Радионица душе“.

У име награђених захвалио је песниик Перо Зубац, посебно истичући да се доделом друштвених признања „Капетан Миша Анастасијевић“ и другим пројектима, Медиа Инвет и његови сарадници налазе на Капетан- Мишином путу доброчинства и хуманости.

У уметничком делу програма, поред Хора „Орфелин“, наступили су и ученици Средње музичке школе „Исидор Бајић“:Иван Попов на саксофону и Ања Дробац на гитари.

Рођендану Медиа Инвента, између осталих, присуствовали су:румунски амбасадор  Данијел Бану,први секретар амбасаде Азербејџана, принцеза Јелисавета Карађоревић,председници општина и градоначелници и други уважени гости. После свечаности, уз пригодно послужење у холу Ректотара, настављено је дружење и планиране нове активности.