СУСРЕТ У ГИМНАЗИЈИ, УМЕСТО НА РАМСКОЈ ТВРЂАВИ

Општина Велико Градиште и председник општине Драган Милић били су домаћини промоције Монографије “Хероји и неимари” Србије и Републике Српске 8.јула 2022. године.

Уместо на отвореном, на Рамској тврђави, како је било планирано, због промењивог летњег времена тих дана, програм је одржан у свечаној сали гимназије “Милоје Васић” у Великом Градишту.

Свечаност под називом “Од Капетана Мише до Николе Тесле” химном “Боже правде” отвориле су Милица и Јана Ђикановић, ученице Средње школе у том граду.

Донаћински поздрав у име великог Градишта, упутио је први човек општине Драган Милић, који више од 20 година активно учествује у развојним прејектима инфраструктуре града. “Хероје и неимаре”као монографију за незаборав на 960 страна, коју је уредио песник Перо Зубац, а писали одабрани новинари од Бања Луке до Ниша, представио је аутор пројекта “Пут ка врху” новинар и публициста Владо Маркановић. Он је нагласио да ће средства прикупљена од продаје књиге привредним и друштвеним субјектима бити употебљена за установљење космополитског признања “Никола Тесла”.

Додељено је и 13 признања “Капетан Миша” у 22-е године постојања овог пројекта заслужним поједнцима, међу којима су и турски амбасадор у Београду г.Хами Аксој, епископ Пожаревачко-браничевски г. Игнатије, командант пожаревачког гарнизона потпуковник Душко Јовић, инвеститор и бизнисмен Слободан Вучићевић и други.

Бираним речима и порукама, у име лауреата захвалио је Његово преосвештенство епископ Пожаревачко-браничевски господин Игнатије.

Прогам је клавирским композицијама оплеменио ученик 6.разреда клавира у Великом Градишту Илија Пајкић у класи професорке Надежде Цветковић, композицијама Ф.Шопена” Минутни валцер” и Г.Грига “Вилењак”.

Овогодишњи лауреати Повеље “Капетан Миша Анастасијевић”

1.Град Сmедерево, градоначелник Јован Беч-За унапређење локалне самоуправе Србије

2.Амбасада Републике Турске у Србији, Његова екселенција, амбасадор г.Хами Аксој-За пружену руку пријатељства и сарадње између Турске и Србије

3.Др Дехар Дехари,начелник Инфективног одељења Опште болнице “Свети Лука” Смедерево-За изузетан напор у борби против пандемије Корона 19

4.Епископ Пожаревачко-браничевски г.Игнатије-За афирмацију православне вере и светосавске традиције

5.Командант Гарнизона Пожаревац потпуковник Душко Јовић-За квалитет у обучавању припадника Центра за обуку КоВ Пожаревац

6.Слободан Вучићевић, инвеститор и бизнисмен-За стратешки развој и пословну визију

7.ЈП Топлификација Пожаревац, директор Славиша Стојковић-Најбољи пословни партнер

8.Небојша Јорговановић,помоћник директора Апотекарске установе Пожаревац-За међународне стандарде у пословању и квалитет прoизвода и услуга

9.Радивоје Ниkолић, компанија “Енергоминг”-Најбољи предузетник

10.Јелица Милојковић, историчарка уметности из Пожаревца-За презентацију и богаћење српске културе

11.Огњан Крстић, председник Савеза Срба у Румунији-За очување корена и сарадњу са матицом

БРОНЗАНА ПОВЕЉА “КАПЕТАН МИША”

12.Снежана Милошевић, директор агенције “Codex Art MS” doo ПожаревацЗа 22 године верности пројекту “Пут ка врху”

13.Ненад Милановић генерални директор Водопривреде а.д. Поаревац-За несебични ангажман и верност пројекту “Пут ка врху”