ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ-ДОСТОЈНИ ДОМАЋИНИ СВЕЧАНОСТИ

Да је Горњи Милановац просперитетна локална самоуправа,окренута равоју и бољем животу грађана, на достојан начин показали су и 25.октобра 2020.године, као домаћини доделе признања “Капетан Миша Анастасијевић” истакнутим ствраоцима привредног и друшвеног амбијента са подручја Рашког и Моравичког управног округа.

И у отежаним условима, због панедемија вируса Ковид 19, општинска управа је дочекала достојанствено лауреате и госте у Културном центру. Химном “Боже правде” у извођењу вокалног солисте и појца Саше Николића и кратком филмском сторијом о граду испод Рудника, започела је ова свечаност.

Добродошлицу је пожелео Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, док је о значају вредновања успешних говорио Звонко Туфегџић, директор РПК Рашког и Моравичког округа. О Капеану Миши Анастасијевићу, који је рођен у Поречу-Доњи Милановац, беседио је у Горњем Милановцу проф.др Радован Пејановић, бивпи ректор Новосадског Унверзитета и председник жирија.

Потом је додељено 17 Повеља са Златником истакнутог ствараоцима из Новог Пазара, Краљева,Чачка, Горњег Милановца. Награде су наизменично уручивали:проф.др Радован Пејановић, председник жирија, Звонко Туфегџић, директор РПК Краљево, Дејан Ковачевић, председник општине, Слободан Јоловић, начелник Моравичког округа и Владо Маркановић, директор Медиа Инвента.

У име награђених захвалио је Војин Вукадиновић, извршни директор “Металца”АД за развој, дигитане комуникације, ИТ и маркетинг.

Програм су својим певачким и музичким умећем оплеменили женска изворна група “Црнућанка” српском народном песмом “Ја у башти, а Миле ми вели”, група која наставља традицију коју је покренула Кнегиња Љубица, потом градском песмом “Србија”, као и Кристина Симоновић, ученица Музичке школе ”Др Војислав Вучковић”-Одељење у Горњем Милановцу, Мокрањчевом другом Рапсодијом.

Потом су домаћини приредили пригодно послужење за награђене, медије и госте. Верујемо да су сви из овог града разишли пуни утисака и позитивних вибрација, носећи стихове са споменика поред Таковског грма:

Овај грм ће време да осуши,

И камени стуб ће да поруши,

Ал Србија вечито стајаће

И Милоша име спомињаће”!

Награђени су:

1.Војин Вукадиновић, извршни директор компанија “МЕТАЛАЦ А.Д.” за развој, дигиталне комуникације, ИТ и маркетинг–Најбољи млади менаџер

2.Компанија “Техноград инжењеринг”Краљево,г.Милун Јовановић–За унапређење привредног амбијента у Краљеву и Региону

3.„Swisslion“ Таково -бренд ЕУРОКРЕМ,директор Мирослав Јовичић-Нај бренд у региону

4.Електромонтажа д.о.о.Краљево,генерални директор Зоран Станковић-За развојну амбицију и модернизацију

5.Оливера Матовић, сувласник и директорка Производно -техничког сектора компаније „СПЕКТАР „ Горњи Милановац-Нај жена у бизнису Региона

6.Компанија “Ауто Чачак“, власник Миленко Костић-За пословну визију и допринос развоју Моравичког округа

7.Компанија “ Нови Пазар пут д.о.о,директор Александар Грбовић-За изврсност у пословању

8.Компанија “Унипрoмет” Чачак,директор Зоран Бојовић-Лидер конкурентности и одрживог развоја Региона

9.Фабрика намештаја “Нумановић“,Нови Пазар,директор Сеад Нумановић-За квалитет у Региону

10.РП ШТАМПАРИЈА“ доо Горњи Милановац, директор Марко Ракић-Најбоље услуге у Региону

11.ПД “Atenic cоmmerce” доо,Чачак ,директор Родољуб Поповић-Најбољи породични бизнис у Региону

12.Д.О.О.КОТЛЕНИК-ПРОМЕТЛађевци,Краљево,генерални директор Миломир Тошовић-За три деценије успешног пословања

13.Предузеће “ПРЕМИЈАНови Пазар,директор Ћазим Ђерлек-За разноврсност у пословању и тржишну позиционираност

14. “Пантелић“ д.о.о.,Краљево, власници Ивица и Милош Пантелић-Лидер у производњи хране за домаће животиње

15.Музеј рудничко-таковског краја Горњи Милановац, директор Александар Марушић-За афирмацију културно-историјског наслеђа и очување традиције српског народа

16. Агенција „НИВЕУС ТИМ“ Горњи Милановац,директорка Александра Јовичић-Најбоље услуге социјалне заштите и друштвена одговорност

17.Модна кућа БАРБОСА Нови Пазар, власник Јашко Међедовић-За савремену филозофију одевања и јединствен модни стил