КАПЕТАН МИША” У КАПЕТАН-МИШИНОМ ЗДАЊУ

Успешни привредници и компаније, лекари, научни радници, друштвени делатници и професори са подручја које покрива ПК Београд, награђени су 22.јуна 2021 године у Ректорату БГ Универзитета, попупарном Капетан-Мишином здању.

И поред изузетно топлог времена и температуре која се примицала 40-ом подеоку, дошли су не само лауерати, него и њихови најближи и најдражи. Манифестација је почела химном “Боже правде” у извођењу хора Дечијег културног центра у Београду, диригент је Невена Ивановић.

У категорији најбољи транспорт и услуге у региону награда је уручена генералном директору „Србија Карго“ Душану Гарибовићу, за стратегију развоја у области водопривреде генаралном директору ЈВП „Србијаводе“ Горану Пузовићу, а за најбоље градско јавно предузеће директору ЈКП „Градска чистоћа“ Марку Попадићу.

Награда за животно дело уручена је председници Академије медицинских наука Српског лекарског друштва Љубици Ђукановић, за висок квалитет високошколског образовања награђена је декан Факултета за европски бизнис и маркетинг Лепосава Зечевић, а за стручност и афирмацију научноистраживачког рада у области енергетике награђен је генерални секретар Српског комитета Светског савета за енергетику Миодраг Месаровић.

За промоцију научноистраживачког рада и високе међународне стандарде награђена је Снежана Пајовић из Института за нукеларне науке „Винча“, а за пословну визију и допринос развоју Београда и Србије у области електроенергетике награђен је директор Електротехничког института „Никола Тесла“ а.д. Драган Ковачевић.

За очување и неговање имена и дела Михајла Пупина награда је уручена председнику Фондације „Младен Селак“ у Београду Милану Божићу.

Награда је уручена и генералном директору Ирител ад Београд Драгану Ковачевићу као лидеру одрживог развоја, а у категорији најбољи пословни партнер у региону регионалном директору Азвирта – Огранак Београд Ахмету Мурату Туркоглу.

За хуманост и медијску промоцију трансплантације и донорства награда је уручена новинарки „Политике“ Данијели Давидов Кесар, а за развој ангажованог и квалитетног информисања награда је додељена власнику и директору РТВ БН Бијељина Владимиру Тришићу, уручена екипи те телевизије. Иста награда уручена је и главном и одговорном уреднику портала „Autosrbija.club“ Петру Живковићу.

За лепоту писане речи награђен је књижевник и културни стваралац из Обреновца Миладин Тошић.

Награде су уручили председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић, бивши ректор Универзитета у Новом Саду и председник жирија Радован Пејановић, бивши ректор Универзитета у Београду и члан жирија Бранко Ковачевић и заменик покрајинског секретара за привреду и туризам Палимир Тот.

У музичком делу програма наступио је гитариста, композитор и аранжер Немања Богуновић.

Признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за Град Београд додељује Медиа Инвент Нови Сад, заједно са Универзитетима у Новом Саду и Београду и под покровитељством Привредне коморе Србије и Уније послодаваца Србије, а на свечнаом уручењу награда обратио се и песник и књижевник Перо Зубац, као и председник УПС Милош Ненезић.